Αρχική Νέα Βράβευση των «πράσινων» πρωτοβουλιών της ΑΒ Βασιλόπουλος στα Green Brand Awards 2023

Βράβευση των «πράσινων» πρωτοβουλιών της ΑΒ Βασιλόπουλος στα Green Brand Awards 2023

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Για τη συμβολή της στην οικολογική εκπαίδευση της νέας γενιάς και τον πράσινο στρατηγικό σχεδιασμό της, βραβεύτηκε για ακόμα μια χρονιά η ΑΒ Βασιλόπουλος, αποσπώντας τρία σημαντικά βραβεία στα Green Brand Awards 2023.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Marriott Hotel (21/3), με την διάκριση ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, να επιβεβαιώνει ότι είναι μια εταιρεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών, κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος και φροντίζει για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

 

Συγκεκριμένα, κέρδισε PLATINUM/GOLD βραβείο για το 1ο παγκοσμίως κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης», που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ. Το «λεωφορείο» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και ενθαρρύνει κυρίως τα νέα παιδιά να ενημερωθούν, να ανακυκλώσουν και να συμμετέχουν σε διαδραστικές ενέργειες με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα στο λεωφορείο υπάρχει αυτόματο μηχάνημα ανακύκλωσης πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών, ενώ πραγματοποιείται και θεωρητική περιβαλλοντική εκπαίδευση σχετικά με την ανακύκλωση, μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό. Από την αρχή της λειτουργίας του Κινητού Κέντρου, έχουν εκπαιδευθεί και ενημερωθεί περισσότεροι από 30.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

αβ βασιλόπουλος

Επιπλέον, απέσπασε SILVER βραβείο για το στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης της και την ενεργή συμμετοχή της εταιρείας στην Ατζέντα 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη. Καθένας από τους 17 διαφορετικούς βιώσιμους στόχους που έχουν τεθεί, υπηρετούνται από τις δράσεις της ΑΒ, με σκοπό τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η εταιρεία υλοποιεί σε αυτή την κατεύθυνση, έργα για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη συνεχή παρακολούθηση των συστημάτων της, χρησιμοποιεί ψυκτικά ρευστά, φιλικά προς το περιβάλλον, επενδύει στην ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τη χρήση ΑΠΕ, τη χρήση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης του στόλου των φορτηγών καθώς και τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών.

Μέσα από την περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία της και τη διαρκή προσφορά της με ολοκληρωμένα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, η ΑΒ θέτει συνεχώς σε προτεραιότητα την προστασία του πλανήτη μας. Με δράσεις που κάνουν τη διαφορά και πρωτοποριακά προγράμματα που έχουν ως στόχο την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων στην αξία της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

AB Food Market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.AB SHOP & GO ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ