Αρχική Νέα Berry’s: «Υπάρχει δυνατότητα παράδοσης με το κλειδί στο χέρι»

Berry’s: «Υπάρχει δυνατότητα παράδοσης με το κλειδί στο χέρι»

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Καλός καφές, μεγάλη ποικιλία σε σνακ, χορταστικές μερίδες, ανταγωνιστικές τιμές, γρήγορο delivery. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά για τα οποία έχει αγαπηθεί το Berry’s, εδώ και 7 χρόνια. Πώς αποφάσισε ο κ.

Λεωνίδας Φωτιάδης, Ιδρυτής του concept, να αναπτυχθεί μέσω franchising; Ποια τα οφέλη του υποψήφιου συνεργάτη – franchisee; Πόσος χρόνος απαιτείται για την υλοποίηση του νέου καταστήματος; O κ. Φωτιάδης μας απαντά!

berrys-franchisor

Μέσα σε πόσο χρόνο και με ποιον τρόπο καταφέρατε να στήσετε την επιχείρησή σας;

Πίσω στο 2012 όταν πρωτοξεκίνησα, χρειάστηκαν 6 μήνες, ώστε να στήσω το πρώτο Berry’s. Έπειτα από πολλά αιτήματα που δέχθηκα από το κοινό γειτονικών περιοχών αποφάσισα να επεκταθώ και το δεύτερο κατάστημα έρχεται το 2014 στο Καματερό. Το 2016 ανοίγει το κατάστημα στη Λ. Φιλαδελφείας και το 2018 και 2019 το δίκτυο επεκτείνεται δυναμικά και σε άλλες περιοχές. Σήμερα, αριθμεί 8 καταστήματα σε Καματερό (2), Αχαρνές (2), Πατήσια, Μαρούσι, Ίλιον, Νέα Χαλκηδόνα και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σύντομα και ο Ασπρόπυργος θα αποκτήσει το δικό του Berry’s μέσω συνεργασίας franchise. Πλέον, καθώς διαθέτουμε εμπειρία και όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία, είμαστε σε θέση να στήσουμε ένα νέο κατάστημα Berrys σε διάστημα περίπου 2 μηνών!

berrys-franchise

Ποια είναι τα σημεία διαφοροποίησης του Berry’s;

Καταρχάς, το ύψος της επένδυσης για τη δημιουργία ενός Berry’s είναι χαμηλό, γεγονός από το οποίο επωφελείται ο franchisee. Επίσης, πραγματοποιούμε έρευνα, αναφορικά με την τοποθεσία που θα ανοίξει το κάθε νέο κατάστημα. Ακόμα, «τρέχουμε» διάφορες προωθητικές ενέργειες και τοπικές διαφημίσεις με φυλλάδια στις γύρω περιοχές. Επιπροσθέτως, υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης με το κλειδί στο χέρι. Πραγματοποιούμε έλεγχο κάθε καταστήματος του δικτύου, ώστε να αυξάνουμε τον τζίρο.

berrys-snack

Ποιο είναι το προφίλ του ιδανικού franchisee; Επενδυτής ή αυτοαπασχολούμενος;

Καλό θα ήταν να δουλεύει και εκείνος στο κατάστημα, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Ακόμα και αν δεν διαθέτει καθόλου εμπειρία στην καφεστίαση, μπορεί να «τρέξει» το δικό του Berry’s, με την κατάλληλη εκπαίδευση. Η εκπαίδευση θα λάβει χώρα στα εταιρικά καταστήματα, πριν την έναρξη του franchise, ώστε να έρθει σε επαφή με τον κόσμο, να δει ποιες είναι οι ανάγκες του, γενικώς να καταλάβει πώς δουλεύει το delivery και να χτίσει εμπειρίες. Θεωρώ πως θα χρειαστούν περίπου 3 μήνες, ώστε να εντρυφήσει σε όλες τις λειτουργίες του καταστήματος. Έπειτα και το προσωπικό του, στην εύρεση του οποίου θα βοηθήσουμε ως εταιρεία, θα περάσει από 2μηνη εκπαίδευση, ώστε να διασφαλίσουμε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και αποδοτικά στο νέο «παιδί» του δικτύου μας.

berrys-club-sandwich

Για το δικό σου Berry’s, μπες εδώ.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ