Αρχική Νέα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και CityCrop ενώνουν τις δυνάμεις τους για φρέσκα λαχανικά στο κατάστημα
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και CityCrop ενώνουν τις δυνάμεις τους για φρέσκα λαχανικά στο κατάστημα

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και CityCrop ενώνουν τις δυνάμεις τους για φρέσκα λαχανικά στο κατάστημα

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και η CityCrop Automated Indoor Farming ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν το «αγρόκτημα στο τραπέζι» σε νέο επίπεδο αξιοποιώντας το μοντέλο Farm as Service. Πιο συγκεκριμένα, όταν πάτε στο τοπικό σας ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα αγρόκτημα εντός του καταστήματος. Ναι καλά ακούσατε! Στα καταστήματα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Ελληνικό και το Μαρούσι έχουν εγκατασταθεί πιλοτικά κάθετες φάρμες εσωτερικού χώρου.

«Το ταξίδι από τη συγκομιδή στο πιάτο δεν ήταν ποτέ πιο σύντομο! Τα λαχανικά και τα πράσινα αρωματικά μαζεύονται τακτικά από την ομάδα της CityCrop Automated Indoor Farming και το προσωπικό της AB, και πωλούνται κατευθείαν στο περίπτερο CityCrop Automated Indoor Farming εντός του καταστήματος. Είναι η επιτομή της φρεσκάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Linkedin, ο Χρήστος Ραφτογιάννης, Founder και CEO της CityCrop.

Ποια είναι η CityCrop

H CityCrop έχει δημιουργήσει μια συσκευή, η οποία μας επιτρέπει να καλλιεργήσουμε λαχανικά, βότανα, μικρά φρούτα ακόμα και βρώσιμα λουλούδια σε εσωτερικό χώρο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2015 από τους Χρήστο Ραφτογιάννη και Ευρυβιάδη Μακρίδη όταν αποφάσισαν από κοινού να δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό προϊόν που δίνει λύσεις σε καθημερινές διατροφικές ανάγκες. Η startup έχει υποστηριχθεί από το egg – enter grow go της Eurobank.

Η συσκευή που έχει αναπτύξει η CityCrop λειτουργεί ως ένας έξυπνος κήπος εσωτερικού χώρου που ταιριάζει σε κάθε σπίτι ή επαγγελματικό περιβάλλον και επιτρέπει στον καθένα, ακόμη και εάν δεν έχει γεωπονικές γνώσεις, να καλλιεργήσει τα δικά του φυτά όλο τον χρόνο.

Πώς λειτουργεί

Η εντολή για την καλλιέργειά των λαχανικών ενεργοποιείται μέσω της mobile εφαρμογής που έχει επινοήσει η εταιρεία. Ειδικότερα, η συσκευή συνδέεται στο wi-fi και η καλλιέργεια ξεκινάει με τρία απλά βήματα: ο χρήστης μέσω της εφαρμογής επιλέγει τα φυτά που θα καλλιεργήσει και τα τοποθετεί στις αντίστοιχες θέσεις μέσα στο πλέγμα που εμφανίζεται στην εφαρμογή με την ονομασία “growing area”. Ύστερα, τοποθετεί τις ειδικά σχεδιασμένες κάψουλες –που περιέχουν τους σπόρους– στις αντίστοιχες θέσεις των δίσκων μέσα στη συσκευή και δίνει την εντολή να ξεκινήσει η καλλιέργεια με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τα οφέλη της κάθετης καλλιέργειας

Η κάθετη γεωργία (vertical farming) είναι μια μέθοδος καλλιέργειας εντός ενός πολυώροφου θερμοκηπίου ή σε κάθετες επιφάνειες. Στην κάθετη γεωργία χρησιμοποιούνται πρακτικές ελεγχόμενου περιβάλλοντος, οι οποίες στοχεύουν στη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης των φυτών και αφορούν τεχνικές καλλιέργειας χωρίς έδαφος, όπως η υδροπονία, αλλά και η αεροπορία. Κάποιες από τις πιο κοινές μέχρι σήμερα επιλογές δομών για τη στέγαση κάθετων καλλιεργειών περιλαμβάνουν κτίρια στον αστικό ιστό, εμπορευματοκιβώτια αποστολής (κοντέινερ), κλπ.

Η συγκεκριμένη πρακτική προσφέρει αυξημένη απόδοση των καλλιεργειών που συνοδεύεται από μικρότερη μονάδα εδαφικής απαίτησης. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της κάθετης γεωργίας είναι η αυξημένη ικανότητα καλλιέργειας μεγαλύτερης ποικιλίας καλλιεργειών, οι οποίες είναι ανθεκτικές στις καιρικές διαταραχές λόγω της τοποθέτησής τους σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ