Αρχική Νέα 7 Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

7 Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

σύνταξη sotirisroot
0 σχόλια

Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας Γιώργος Σταθάκη απο τον Σεπτέμβριο αναμένονται να ανοίξουν οι νέες Δράσεις ΕΣΠΑ :

 


 

Απευθυνθείτε σήμερα στους εξειδικευμένους συμβούλους της THE FRANCHISE CO.

και ενημερωθείτε για τη δυνατότητα ένταξης σας στα προγράμματα,

τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Τηλ.: 210 6756200 


  • Δράση για την αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους , με προσωπικό από 50 μέχρι 250 άτομα , συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ. Η ενίσχυση θα αφορά κυρίως τη μείωση του ενεργειακού κόστους, που προβάλλεται ως βασικό αίτημα των επιχειρήσεων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους.
  • Δράση για τη δικτύωση των επιχειρήσεων (δημιουργία clusters, meta-clusters) με στόχο τη δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας, με συνολικό προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ.
  • Δράση για την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων ή την επέκταση υφιστάμενων με συνολικό προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ.
  • Δράση για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών , κρίσιμη για τη στήριξη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Έπονται δράσεις για την αναβάθμιση εταιριών franchising και επιχειρήσεων της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας (π.χ. θεατρικών). Οι δράσεις αυτές θα παραμένουν ανοιχτές μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού τους.
  • Δράσεις για την «αναβάθμιση επιχειρήσεων λιανεμπορίου στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας, των logistics και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών», καθώς και για το «ψηφιακό voucher» , δηλαδή για κουπόνια αγοράς ηλεκτρονικού εξοπλισμού και αξιοποίησης ψηφιακών υπηρεσιών (π.χ. POS) από όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κι αυτές οι δράσεις θα παραμένουν ανοιχτές μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού τους.
  • Δράση με συνολικό προϋπολογισμό 370 εκατ. ευρώ, που αφορά συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία.

 

Με ελάχιστο προϋπολογισμό 16 εκατ. ευρώ ενεργοποιείται σταδιακά η επιχορήγηση ελληνικών φορέων που συνεργάζονται με φορείς άλλων ευρωπαϊκών χωρών στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δικτύων ERANETs

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ