Αρχική MagazineΝέο τεύχοςΌλα τα τεύχη Overoll Croissanterie: Το success story της χρονιάς!
Overoll_Store

Overoll Croissanterie: Το success story της χρονιάς!

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Από το άνοιγμα των δύο πρώτων καταστημάτων, στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Πραξιτέλους και στην ανερχόμενη αγορά του Χαλανδρίου, το Overoll δημιούργησε ουρές από ευχαριστημένους πελάτες, κάνοντας όλη την Αθήνα να παραμιλάει για τα λαχταριστά, βουτυρένια croissants του. Το εντυπωσιακό concept πολύ σύντομα έγινε το νέο talk of the town, προσφέροντας μια πληθώρα ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων στον νέο συνεργάτη.

Το Overoll είναι η πρώτη και κορυφαία αυθεντική croissanterie στην Ελλάδα, που επαναφέρει τη μαγεία του γαλλικού croissant στη σύγχρονη εκδοχή του. Το πρωτοποριακό concept εστιάζει στη δημιουργία ολόφρεσκων, ποιοτικών croissants και έχει κατακλύσει την Αθήνα με τα μοναδικά αρώματα και τις ολόφρεσκες δημιουργίες του. Το Overoll Croissanterie συστήθηκε στο Αθηναϊκό κοινό το Νοέμβριο του 2020, με το πρώτο εταιρικό κατάστημα στην οδό Πραξιτέλους, σημειώνοντας ουρές από ευχαριστημένους πελάτες που μοιράζονταν στα social media την αγάπη τους για το αυθεντικό croissant. Το success story του Overoll Croissanterie συνεχίστηκε με το δεύτερο εταιρικό κατάστημα, στην καρδιά του Χαλανδρίου, το οποίο επίσης σημείωσε επιτυχία από την αρχή της λειτουργίας του. Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων εταιρικών καταστημάτων, η ανάπτυξη του δικτύου συνεχίζεται δυναμικά, με 3 υπογεγραμμένες συμβάσεις franchise σε Θεσσαλονίκη, Νέα Σμύρνη και Κηφισιά.

Overoll Croissanterie

Η αλυσίδα που επανασύστησε το croissant στην Αθήνα υιοθετεί στρατηγική επιλεκτικής και δυναμικής ανάπτυξης αποτελώντας το No.1 success story και την κορυφαία πρόταση διείσδυσης στον κλάδο της εστίασης με διαχρονικότητα και κερδοφορία.

Το Overoll Croissanterie αποτελεί ένα διαφοροποιημένο concept που εστιάζει στα αυθεντικά, χειροποίητα και ποιοτικά croissant
ως απάντηση σε όλες τις καθημερινές γευστικές απαιτήσεις του καταναλωτή. Με εφαλτήριο το όραμα τριών ζαχαροπλαστών/φίλων – του Ιωάννη Κίκιρα, του Αλκιβιάδη Ζέρβα και του Σπύρου Παππά – να ενσαρκώσουν την αγάπη τους για τη λατρεμένη γαλλική λιχουδιά, η ιδέα του Overoll Croissanterie έλαβε σάρκα και οστά, μαγεύοντας το γαστρονομικό κοινό της Αθήνας. H ασυναγώνιστη ποιότητα του καφέ, τα νόστιμα ροφήματα και οι λαχταριστές επιλογές γλυκών και παγωτών έρχονται συμπληρωματικά για να ολοκληρώσουν το
concept, παρουσιάζοντας μια πλήρη πρόταση για τις καθημερινές ανάγκες. Το Overoll επιτυγχάνει το λανσάρισμα μιας νέας κατηγορίας στην εστίαση, με τα μοντέρνα καταστήματα και τα ενσωματωμένα ανοιχτά εργαστήρια, να προσκαλούν τους πελάτες να
γίνουν συνταξιδιώτες στο μαγικό ταξίδι της ζαχαροπλαστικής.

Overoll Croissanterie

Προσαρμογή στα trends της αγοράς

Από την έναρξη λειτουργίας του, το Overoll Croissanterie έγινε το talk of the town και καθιερώθηκε ως το νέο viral στέκι της Αθήνας. Η μοναδική εμφάνιση των προϊόντων, ο εντυπωσιακός σχεδιασμός, η μοντέρνα συσκευασία και ο «instagrammable» χώρος,
εμπνέουν το κοινό του Overoll να μοιραστεί την εμπειρία του στα social media και να επιστρέφει διαρκώς για να δοκιμάσει τις νέες
viral δημιουργίες. Η πλούσια προϊοντική γκάμα του Overoll δεν περιορίζεται στα γλυκά και αλμυρά croissants, αλλά περιλαμβάνει και άλλες πεντανόστιμες χειροποίητες δημιουργίες, όπως μπισκότα, αλείμματα, νόστιμα ζεστά και κρύα ροφήματα σοκολάτας και artisanal καφέ πρώτης ποιότητας. Ο ευρηματικός τρόπος παρουσίασης των προϊόντων στον πελάτη, μέσω της πλούσιας βιτρίνας και του έξυπνου merchandising στα καταστήματα, αναδεικνύει την ποικιλία των προϊόντων, που αλληλοσυμπληρώνονται, αυξάνοντας σημαντικά τη μέση απόδειξη.

Καινοτόμα ευκαιρία επένδυσης

Το Overoll Croissanterie δεν είναι απλώς ένα ακόμη viral στέκι στην Αθήνα, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία για επένδυση. Η μοναδική και πρωτοποριακή του ιδέα επαναπροσδιορίζει το croissant στα ελληνικά δεδομένα, αξιοποιώντας όλα τα προνόμια του κλάδου
της εστίασης. Μας σύστησε εκ νέου με επιτυχία το αυθεντικό croissant και εισήγαγε έναν νέο τύπο καταστήματος στην ελληνική βιομηχανία εστίασης, χρησιμοποιώντας μια καινοτόμα προσέγγιση.

Δυναμική ανάπτυξη – limited περιοχές

Το Overoll Croissanterie έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό brand name στην ελληνική εστίαση, γνωστό για τα νόστιμα croissants του
και ως το Νο. 1 success story των δύο τελευταίων ετών. Το δίκτυο επενδύει πλέον στην περαιτέρω ανάπτυξή του, στοχεύοντας
συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας και έξι περιφερειακές αγορές εντός Ελλάδας, καθώς και πιθανές αγορές στην Κύπρο και
το Λονδίνο. Το σύστημα franchise που υιοθετεί χαρακτηρίζεται από καινοτομία και ασφάλεια, αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τις
προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του επιχειρηματικού μοντέλου είναι οι πολλαπλές πηγές εσόδων του καθώς απευθύνεται σε διαφορετικά κοινά γεγονός καθοριστικό για την επιτυχία των συνεργατών – franchisees.
Το σύστημα franchise διασφαλίζει μακροπρόθεσμα την κερδοφορία του franchisee. Για την επιτυχημένη διείσδυση στην τοπική αγορά, το Overoll διαθέτει μια δυναμική στρατηγική μάρκετινγκ που περιλαμβάνει ένα ετήσιο ημερολόγιο εκδηλώσεων, εισαγωγές προϊόντων και συντονισμένες ενέργειες, που οδηγούν σε άμεσα αποτελέσματα. Παράλληλα αξιοποιεί στο έπακρο τη δυναμική των aggregators, καθώς η αποκλειστική συνεργασία με τη Wolt, παρέχει στους franchisees μια πρόσθετη ροή εσόδων, με μέση απόδειξη που ξεπερνά τα 10€.

Overoll Croissanterie

Το σύστημα franchise Overoll Croissanterie αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για επιχειρηματίες που θέλουν να εδραιωθούν στον κλάδο της εστίασης με ένα αποδεδειγμένο και επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο, που προσφέρει:

  • Διαρκή αύξηση της διείσδυσής του στο delivery, πρωτοστατώντας στο κανάλι της Wolt.
  • Ισχυρή μέση απόδειξη που ξεπερνά τα 10€
  • Ανανέωση προϊόντων με βάση ετήσιο calendar και εισαγωγή νέων κατηγοριών, εξασφαλίζοντας την ενίσχυση και τη διάρκεια των πωλήσεων. (Valentine’s Day, office pack, breakfast box κ.α.)
  • Δομή υψηλής παραγωγικότητας και ελεγχόμενων εξόδων. Διαμορφώνει συνθήκες ευκολίας στην εύρεση και διατήρηση προσωπικού, καθώς δεν απαιτείται εξειδίκευση.
  • Κεντρικό σύστημα παραγωγής και συνεχούς τροφοδοσίας, εκπαιδευτικό κέντρο, απλό ελεγχόμενο λειτουργικό μοντέλο σε μία βάρδια.
  • Διαχρονικότητα και κερδοφορία με ελεγχόμενα λειτουργικά έξοδα, σιγουριά και ευκολία διαχείρισης.
  • Διαχρονικές αποδόσεις, ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής για τον franchisee, διασφαλίζοντας προσωπική και οικογενειακή ευημερία.

Η επιχειρηματική πρόταση του Overoll Croissanterie αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για είσοδο στον ανταγωνιστικό κλάδο της εστίασης. Ο πρωτοποριακός και διαδραστικός χαρακτήρας του, σε συνδυασμό με την προσεκτικά σχεδιασμένη δομή των καταστημάτων, δημιουργούν μια ελκυστική επιχειρηματική πρόταση franchise με διαχρονική δυναμική και υψηλά περιθώρια κέρδους για τον νέο franchisee.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ