Αρχική MagazineΝέο τεύχοςΌλα τα τεύχη Αναστάσιος Γιαννακόπουλος, ΣΤΟΧΟΣ | «Η πρόκληση της νέας εποχής αφορά υβριδικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας»

Αναστάσιος Γιαννακόπουλος, ΣΤΟΧΟΣ | «Η πρόκληση της νέας εποχής αφορά υβριδικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας»

σύνταξη Nikos Vasilopoulos
0 σχόλια

«Πρόκληση για την post covid εποχή στον κλάδο μας είναι η παροχή υβριδικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας βασισμένων στις νέες τεχνολογίες».

Συνέντευξη του Αναστάσιου Η. Γιαννακόπουλου, Manager των φροντιστηρίων ΣΤΟΧΟΣ, στην ενότητα Απόψεις του ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2022.

Το 2021 ήταν αρκετά διαφορετικό από το 2020 που πρωτοπαρουσιάστηκε η πανδημία, γιατί συνδέθηκε με προσπάθειες επανεκκίνησης της οικονομίας. Πώς αντιμετώπισε ο χώρος του franchising την προσπάθεια ανάκαμψης και πώς αποτιμάτε τη μέχρι τώρα πορεία της αγοράς;

Οι αντιδράσεις στον χώρο είναι ανάμικτες. Υπάρχει μια εμφανής επιθυμία για νέες επενδύσεις αλλά και μια διστακτικότητα η οποία λειτουργεί ευεργετικά για τους ποιοτικούς franchisors.

Δύο χρόνια covid-19 σημαίνει νέες καταναλωτικές συνήθειες, νέα μοντέλα στην αγορά και νέες συνθήκες λειτουργίας αλλά και νέες ιδέες marketing για το franchising. Πώς βλέπετε αυτές τις αλλαγές; Πώς εξελίσσονται και τελικά, τί από όλα αυτά θα εδραιωθεί στον χώρο του franchising;

Οι νέες τεχνολογίες οι οποίες εμφανίστηκαν την περίοδο της πανδημίας έχουν πλέον ενταχθεί πλήρως σε πολλούς τομείς με αποτέλεσμα οι εταιρίες που ενσωμάτωσαν τις τεχνολογίες αυτές στον βασικό κορμό των υπηρεσιών τους να έχουν σημαντικό προβάδισμα.

Ειδικότερα, η αγορά, το οικονομικό περιβάλλον αλλά και οι franchisees επηρεάστηκαν κι αυτοί από τις εξελίξεις. Ποια θεωρείτε την καθοριστική αλλαγή που συντελέστηκε και ποια είναι τα χαρακτηριστικά των franchisees σήμερα; Επίσης, τι έχει αλλάξει στο profile των υποψηφίων franchisees καθώς και στις δικές σας απαιτήσεις από ένα υποψήφιο franchisee που σας προσεγγίζει;

Σε περιόδους ανασφάλειας και έλλειψης σταθερότητας είναι σημαντικό το σκεπτικό και η στόχευση του υποψήφιου franchisee να έχει μακροπρόθεσμο και σταθερό χαρακτήρα και όχι τα χαρακτηριστικά της ευκαιριακής επένδυσης.

Ο χώρος του franchising αναμφισβήτητα διατηρήθηκε και εμφανίστηκε ανθεκτικός σε δύσκολες συνθήκες. Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό του ανθεκτικού franchisor σήμερα;

Η προοπτική που παρέχει ο franchisor ότι το πλάνο που παρέχει είναι βιώσιμο και προσαρμοστικό όχι μόνο στις παρούσες συνθήκες αλλά και στις μελλοντικές είναι βασικό χαρακτηριστικό για έναν ανθεκτικό franchisor. Βασικό προσόν είναι να προηγείται και όχι να έπεται των εξελίξεων.

Ποιες είναι οι νέες προκλήσεις, όσον αφορά τα concept που εμφανίζονται στην αγορά στον κλάδο που δραστηριοποιείστε;

Η υπερπροσφορά προτάσεων στον χώρο της εκπαίδευσης της προηγούμενης δεκαετίας οδήγησε σε ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα ανάμεσα στις ανθεκτικές και μη ανθεκτικές επιχειρήσεις. Πρόκληση για την post covid εποχή στον κλάδο μας είναι η παροχή υβριδικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας βασισμένων στις νέες τεχνολογίες.

Πώς αποτιμάτε την οικονομική πορεία και την ανάπτυξη του δικού σας μοντέλου franchise τη χρονιά που πέρασε; Ποια είναι τα σχέδια του οργανισμού σας για το 2022;

Όντας ακόμα στα πρώτα βήματα του δικού μας μοντέλου είμαστε γεμάτοι αισιοδοξία εξαιτίας της μεγάλης πληρότητας του πακέτου που παρέχουμε που συνοδεύεται από υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και εμπειρία 40 ετών.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ