Αρχική MagazineΝέο τεύχοςΌλα τα τεύχη ΑΦΙΕΡΩΜΑ Εστίαση & Franchising

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Εστίαση & Franchising

σύνταξη Loukia Karrori
0 σχόλια

Ο κλάδος της εστίασης παραμένει βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη του franchising στην ελληνική αγορά, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι αναζητούν διαφοροποιημένα concepts, δυναμικές περιοχές αποκλειστικότητας, ενώ ταυτόχρονα, υφιστάμενοι επιχειρηματίες διερευνούν εναλλακτικές, ώστε να εξελιχθούν σε multi-brands franchisees.

Το FRANCHISE SUCCESS, απευθυνόμενο σε σημαντικούς εκπροσώπους του χώρου, καταγράφει τις νέες τάσεις σε αυτή τη μεγάλη αγορά, σκιαγραφεί τον ρόλο των aggregators και τονίζει όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι franchisees πριν την τελική επιλογή τους.

afieroma estiasi kai franchising

Το κοινό φαίνεται πως έχει αρχίσει να στρέφεται σε προϊόντα με κατεύθυνση το wellbeing, εστιάζοντας σε vegetarian και vegan επιλογές. Επίσης, η κατηγορία «παγωτό – frozen yogurt – γλυκό» παρουσιάζει υψηλή ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό, η οποία έρχεται να ενισχυθεί με τη δυνατότητα που προσφέρεται στον καθένα να δημιουργήσει τη δική του γλυκιά απόλαυση, έτσι όπως επιθυμεί ο ίδιος, δημιουργώντας κάτι μοναδικό και πρωτότυπο.

Τα ροφήματα από την άλλη, φαίνεται πως χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στα ιδιαίτερα, με διατροφικά χαρακτηριστικά και στα περίεργα σε εμφάνιση και γεύση που δίνουν μία νότα διαφορετικότητας. Καθώς το κοινό είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένο σε θέματα υγείας και ασφάλειας, οι ανέπαφες συναλλαγές φαίνεται να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο «έδαφος». Παράλληλα, βλέπουμε την επικράτηση του take away / delivery, μία τάση που βρισκόταν ούτως ή άλλως σε άνοδο, καθώς βασίζεται στην ευκολία του πελάτη.

Σε αυτό το κλίμα, η αύξηση της χρήσης του internet από όλο και περισσότερους, έρχεται να συμπληρώσει το convenience που αναζητούν οι καταναλωτές, εκτινάσσοντας τις online παραγγελίες.

Όσον αφορά την αρχιτεκτονική των καταστημάτων, πολλοί επιχειρηματίες σκέφτονται ήδη να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των χώρων, ώστε να δημιουργείται το αίσθημα ασφάλειας και «απόδρασης» στους πελάτες (π.χ. μεγαλύτεροι κήποι, πιο μεγάλα τραπέζια ακόμα και illusions που θα στοχεύουν σε μία διαφορετική εμπειρία και ψυχολογική ανάταση του πελάτη.

Τέλος, τα περιβαλλοντικά ζητήματα φαίνεται πως αποτελούν μείζον θέμα στον κλάδο. Η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών και συσκευασιών είναι τάσεις που επικρατούν, προκειμένου να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις στις ανάγκες του μέλλοντος.

Συμμετέχουν οι αλυσίδες:

Συνέντευξη: Παναγιώτης Ρουσόπουλος, Διευθύνων Εταίρος της THE FRANCHISE CO. | «Διανύουμε μία περίοδο επιταχυνόμενων αλλαγών»

Σχετικά άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Συμφωνώ